2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit3


选修 8
Unit 3 Inventors and inventions 能力演练
一、语法填空? 语法填空? There once were a goat and a donkey(驴)that lived on a farm.The donkey worked the hardest, 1 the farmer fed it the most food.Sometimes the donkey was given more food 2 it could eat, 3 jealous 4 made the goat so

it began plotting against ( 谋 划 对 付 ) the donkey.

“Hey,donkey,” the goat said one day. I think you do too much work on “ this farm.You carry such heavy things ? 5 morning to night.Why

don,t you pretend to get sick so you can take a day off?” The donkey thought the goat had a great idea.So the next morning,the donkey 6 (lie)in the stable on its side with its eyes 7 (close).Right away,the

farmer called the doctor. 8 looking at the donkey,the doctor said it needed a special medicine 9 (make)from the heart of a goat.So the

farmer killed 10 goat and gave the donkey medicine made from its heart.? 二、 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的四个选项(A、 B、C 和 D)中,选出最佳选项。? It started in 8th grade.I used to be the perfect example of what people ? 1 when they imagine the stereotype(模式化观念)of the ? 2 :impolite

and selfish-that was me.I was concerned about myself only.It was just ? 3 away from the spring break when my mom had me sign up for a six 4 the whole spring break.Three weeks later,the

? day trip.It would ?

trip began.I was not a(n)? 5 camper,especially when I found out it was a mission,s trip 6 I would have to scrve other people.? me and I had the 8 time of my life.We for children who

The trip,however,totally 7

went to a farm and spent our time arranging free 9

had one or both 10 in prison.I was so inspired by those children!Even though 11 in bad conditions with parents away from them,they still . We painted the rooms that

wanted to 12 .It made me want to 13

the kids stayed in,prepared and ? 14 food,and played together.I had 15 worked harder,and that was without doubt the happiest week of my life.I will never forget that trip!? 1.A.relate to C.belong to 2.A.baby C.teenager 3.A.years C.hours 4.A.put off C.take up 5.A.happy B.think of ? D.depend on B.student ? D.adult B.months ? D.weeks B.make up ? D.start with B.strange ?

C.angry 6.A.or C.but 7.A.controlled C.worried 8.A.last C.best 9.A.courses C.books 10.A.friends C.classmates 11.A.going up C.standing up 12.A.give C.live 13.A.keep away C.help out 14.A.cooked C.offered 15.A.seldom C.once ?

D.useful B.while ? D.and B.changed ? D.destroyed B.hardest ? D.longest B.tickets ? D.camps B.parents ? D.brothers B.coming up ? D.growing up B.receive ? D.refuse B.stay around ? D.go on B.stored ? D.produced B.even ? D.never

三、阅读理解 阅读理解专题训练(九) 阅读理解专题训练 九 议论文的阅读? 议论文的阅读?

Healthy knees aren,t the main consideration in choosing high heels,but new research says chunky heels are just as bad for the knees as spindly stilettos(细高跟鞋).“It takes a long time to feel the effects of knee osteoarthritis(骨关节炎)—and once you do it,it is too late,” said Dr.Casey Kerrigan,leading researcher of the study and associate professor at Harvard Medical School,s department of physical medicine. compare “I it to smoking — one cigarette is not painful,but over a lifetime it is.Wideheeled shoes feel comfortable,so women wear them all day long,” Kerrigan said.“They are better for your feet than stiletto heels,but just as bad for your knees.”? In the study,researchers had twenty women wear two pairs of shoes with three inch heels,one with a narrow heel and the other with a thick one.The scientists compared how much pressure was put on the women ? s knees by both types of shoes.The women also walked bare ? foot to test normal pressure.The scientists found that both types of shoesappliedequal amounts of pressure to the knees.Compared with walking barefoot,the heels increased pressure on the inside of the knee by 26 percent.Increased pressure on the knee eventually leads to arthritis,experts say.? The idea that high heels are bad for your health isn ? t new—scientists have warned women for years that they contribute to problems ranging

from corns to hammer toes,tendonitis,knee pain,sprained(扭伤)ankles and back problems.But in 1998,Kerrigan and a team of Harvard researchers were the first to link high heels and knee osteoarthritis,a painful joint disease that destroys cartilage(软骨)? surrounding the knee.The first study looked only at stiletto heels,and Kerrigan said she wanted to study the chunky high ? heeled shoes she noticed many women wearing. This “ study confirms what we all intuitively (直觉地) know that high ? heeled shoes of any kind are not good for our health,” said Dr.Glem Pfeffer,a San Francisco doctor and member of the American Academy of Orthopaedic Surgeons who was not connected to the study.? Ⅰ.根据短文,写一篇 30 词左右的摘要。? ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ Ⅱ.根据所读短文,选择最佳选项。? 1.We learn from the passage that women choose chunky heels because ____________.? A.they want to walk comfortably ? B.chunky heeled shoes are cheaper than stiletto heeled pairs ? C.chunky heels do less harm to knees ? D.chunky heels are not painful at all ? 2.The study mentioned in the second paragraph found that

____________. A.pressure on the foot is caused by high heels ? B.the pressure is abnormal while walking barefoot ? C.arthritis is always caused by pressure on the knees ? D.both types of shoes have the same harm to the knees ? 3.It can be inferred from the passage that ____________.? A.people got to know the high heels are bad for health recently ? B.people have known the high heels are bad for health for years ? C.people haven,t known the high heels are bad for health yet ? D.people will be warned that the high heels are bad for health soon ? 4.Kerrigan,s late study looked at the chunky high heeled shoes because ____________.? A.they feel more comfortable ? B.they are related to knee osteoarthritis ? C.they are worn by many women ? D.they are different from stiletto heels ? 5.The best title for the passage may be ____________.? A.Taking Healthy Knees into Consideration ? B.High ? heels Do Harm to Knees ? C.Chunky Heels and Stiletto Heels ? D.When Wearing High ? heels ?

参考答案

一、? 1.解析:so 引导结果状语从句。? 答案:so 2.解析:more food 后接连词 than。? 答案:than 3.解析: which 引导非限定性定语从句,指代前面整句话内容。? 答案:which 4.解析:so...that 是搭配:如此……以致? 答案:that 5.解析:from morning to night:从早到晚。? 答案:from 6.解析:lie 的过去式是 lay。? 答案:lay 7.解析:考查 with 结构,此处 closed 是形容词。? 答案:closed 8.解析:affter 引导状语从句。? 答案:After 9.解析:考查非谓语动词做定语。? 答案:made 10.his/the ?

二、? 1.解析: 根据 impolite and selfish 可知, 这里谈的是人们对青少年的看 法,故用 think of。? 答案:B 2.解析:根据 8th grade 可以得出答案。? 答案:C 3.解析:根据下文 Three weeks later 可知,当时离春假只有几周的时 间了。? 答案:D 4.解析:根据句中 whole 可推断,这次旅行占用了作者的整个春假。 take up 表示“占用” 。? 答案:C 5.解析: 根据句中 I would have to serve other people 可推断, 作者野营 时很不高兴,尤其当他得知要为别人服务时。? 答案:A 6.解析:it was a mission ? s trip 和 I would have to serve other people 都是作者后来发现的,因此二者为并列关系。? 答案:D 7.解析:根据句中 however 和下文内容可推断,那次旅行完全改变了 作者。? 答案:B 8.解析:根据下文 I was so inspired 可推断,作者认为这是他生命中最

好的一段时间。? 答案:C 9.解析:根据第一段中 camper 和 a mission ? s trip 可推断,作者服务 的内容是为孩子们安排免费的宿营地。? 答案:D 10.解析:根据下文 parents away from them 可知,孩子们的父母或其 中的一个在监狱里。? 答案:B 11.解析:根据语境可知, 孩子们在恶劣的环境下长大, 故用 grow up。 答案:D 12.解析:这些孩子们的行为改变了作者自私的一面,这说明虽然成 长的环境不好,他们仍然想要奉献。? 答案:A 13.解析:作者看到这些孩子们的处境,深受感动,因此决定帮助他 们走出困境。? 答案:C 14.解析:根据句中的 prepared 可知,这里用 cooked,表示作者和孩子 们一起做饭。? 答案:A 15.解析:作者在此之前从没像这样努力工作过,故用 never。? 答案:D 三、?

Ⅰ.? The passage discusses the idea that high heels has the bad effects on the knees by surveying and showing some facts and the reasons for it,so when choosing high heels we should consider our healthy knees.? Ⅱ.? 1.解析:细节理解题。根据第一段中的“Wide heeled shoes feel comfortable,so women wear them all day long”可知妇女选择粗高跟鞋 是因为粗高跟鞋穿着舒服,A 项与此意思相符。? 答案:A 2.解析: 推理判断题。 从第二段中的 “The scientists found that both types of shoes applied equal amounts of pressure to the knees” 可知, 两种高跟鞋给膝关节带来的压 力是等量的,所以它们对膝关节的伤害是一样的。? 答案:D 3.解析: 细节理解题。 根据第三段开头 “The idea that high heels are bad for your health isn,t new—scientists have warned women for years that...”可知 B 项与此一致。? 答案:B 4.解析:细节理解题。根据第三段中的“The first study looked only at stiletto heels,and Kerrigan said she wanted to study the chunky high heeled shoes she noticed many women wearing.”可见,起初的研究对 象只是细高跟鞋,Kerrigan 后来对粗高跟鞋进行调查研究是因为她注

意到许多妇女穿着粗高跟鞋。? 答案:C 5.解析:主旨大意题。本文主要论述了鞋跟粗厚的高跟鞋和鞋跟细高 的高跟鞋一样,都对膝关节有损害。所以 B 选项“高跟鞋伤害膝关 节”是最佳选项。? 答案:B


相关文档

更多相关文档

2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修9 unit3
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修10 unit4-6
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修7 unit3
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit1
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit5
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit4
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 unit3
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit2
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修10 unit1-3
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修7 unit1
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit1
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit4
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修8 unit5
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修7 unit3
2011届高考英语一轮复习单元专题配套精练:选修6 unit1
电脑版