阅读下列四篇短文，从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中，选出最佳选项。 Student Membership—Cambridge Arts Cinema Cambridge Arts Cinema is one of the art houses in Britain and home of the internationally celebrated Cambridge Film Festival. Since 1947 generations of students have discovered the wealth of world cinema. Now you too can make the most of it and save money. At_the_Arts_you_can... ●choose from up to 40 films a month ●see up to 8 premieres (首映) each month ●catch screenings when you like—we open early and close late ●increase your knowledge of film with our special events—each year we run seasons on various types of films and directors ●meet the filmmakers What_you_get_as_a_member： ●invitation to a preview screening (试映) ●￡1 off the standard prices (￡4.50/￡3. 50) for any screening including special events So what are you waiting for? Just fill in the form and return it either in person or by post to: Box Office Cambridge Arts Cinema 8 Market Passage Cambridge CN2 3PF It costs ￡15 to join and your card can be used from 1 October 2011 to 30 June 2012. Cinema Information:
●your own copy of each cinema programme mailed free of charge ●a card with your own membership number ●50% off membership to the Cambridge Darkroom Gallery
01223 572929 (24hr) Box Office：01223 504444
本文主要介绍剑桥艺术影院以广告的形式吸引更多的会员。 1．Which of the following is the most famous event held at Cambridge Arts Cinema? A. The Cambridge Film Festival. C. The preview screening. B. Meetings with filmmakers. D. Monthly premieres.
答案：A。细节理解题。由第一段第一句可判断 A 项正确。 2．If you're a member of Cambridge Arts Cinema, you will enjoy free ________. A. Darkroom Gallery shows C. special film events B. mailed programmes D. film shows
答案：B。细节理解题。由文中“your own copy of each cinema programme mailed free of charge”可知 B 项正确。 3．How long will the membership for Cambridge Arts Cinema last? A. Four months. C. Nine months. 答案：C。细节理解题。由文中“...from 1 为 C 项。 4．For what purpose is the text written? A. Offering students cheaper tickets. B. Announcing the opening of a premiere. C. Telling the public of the cinema's address. D. Increasing the cinema's membership. 答案：D。主旨大意题。综观全文可知本文的主要目的是吸引更多的人成为会员。
B. Eight months. D. One year. October 2011 to 30
“Everyone is entitled（有权） to their opinion" is a remark commonly heard in our society. We value free speech and the rights of the individual. The private preferences we keep, as long as they do not bother with the rights and freedoms of others, are ours to do with as we wish.
Children learn this central principle early on and soon become expert at using it effectively to suit their own purposes. The phrase ‘‘well, it's just my opinion" can act as a get-out clause which avoids further questioning or the need to give an explanation. A student may well prefer to put up a brick wall and so avoid the difficult task of providing a justification（正当的理由） for their view.They know the holy position freedom of speech holds for all of us and they know the taboo（禁忌）around challenging the opinions of others when they do not produce unfavorable effects on anyone else.
This can make things hard for the teacher. We want to promote tolerance and respect
in our classrooms and give young people a sense: this is how one ought to behave. Yet, we are also seeking to develop reasoning and critical thinking. To some extent, there is an idea that people's views carry equal weight because all individuals ought to be treated equally. Treating people equally is different from treating what they say with equal weight, though. We need to make clear to students that the right to one's opinions does not ignore the need to support them with argument when called to do so.
Justification is the signal difference between opinion and argument. Opinions are stated; arguments are advanced. Opinions are given; arguments are proposed. When we ask a student to explain themselves, we are asking them to give us something that will lend evidence to what they have said. We are asking them to convince us, to persuade us, to show us the reasonableness of what it is they are saying.
64. According to Paragraph 2, if you offer a get-out clause, you may
A. fall into a difficult situation
B. escape being questioned
C. raise your social position
D. have to further explain your opinion
65. The teacher may find it hard to
A. put up a brick wall to avoid giving acceptable reasons
B. challenge the opinions of others to have a deep effect on them
C. encourage tolerance and respect while developing reasoning and critical thinking
D. tell the differences between opinion and argument
66. The underlined word "them" in Paragraph 3 refers to
67. What would be the best title for this passage?
A. Everyone is entitled to their opinion
B. Never bother with the rights of others
C. “It's just my opinion" isn't good enough
D. Treat what people say equally
【参考答案】2. 64-67 BCDC
In his 1930 essay “Economic Possibilities for Our Grandchildren”, John Keynes, a famous economist, wrote that human needs fall into two classes: absolute needs, which are independent of what others have, and relative needs, which make us feel superior to our fellows. He thought that although relative needs may indeed be insatiable (无 止境的) , this is not true of absolute needs.
Keynes was surely correct that only a small part of total spending is decided by the desire for superiority. He was greatly mistaken, however, in seeing this desire as the only source of insatiable demands.
Decisions to spend are also driven by ideas of quality which can influence the demand for almost all goods, including even basic goods like food. When a couple goes out for an anniversary dinner, for example, the thought of feeling superior to others probably never comes to them. Their goal is to share a special meal that stands out from other meals.
There are no obvious limits to the escalation of demands for quality. For example, Porsche, a famous car producer, has a model which was considered perhaps the best sport
car on the market. Priced at over $120,000, it handles perfectly well and has great speed acceleration. But in 2004, the producer introduced some changes which made the model slightly better in handling and acceleration. People who really care about cars find these small improvements exciting. To get them, however, they must pay almost four times the price.
By placing the desire to be superior to other at the heart of his description of insatiable demands, Keynes actually reduced such demands. However, the desire for higher quality has no natural limits.
64. What do we know about the couple in Paragraph 3?
A. They want to show their superiority.
B. They find specialty important to meals.
C. Their demands for food are not easily satisfied.
D. Their choice of dinner is related to ideas of quality.
65. What does the underlined word “escalation” in Paragraph 4 probably mean?
66. The author of the passage argues that ________.
A. absolute needs have no limits
B. demands for quality are not insatiable
C. human desires influence ideas of quality
D. relative needs decide most of our spending
阅读下列四篇短文，从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中，选出最佳选项。
Plants are flowering faster than scientists predicted (预测) in reaction to climate change, which could have long damaging effects on food chains and ecosystems.
Global warming is having a great effect on hundreds of plant and animal species around the world, changing some living patterns, scientists say.
Increased carbon dioxide (CO2) in the air from burning coal and oil can have an effect on how plants produce oxygen, while higher temperatures and changeable rainfall patterns can change their patterns of growth.
“Predicting species’reaction to climate change is a major challenge in ecology, ” said the researchers of several U. S. universities. They said plants had been the key object of study because their reaction to climate change could have an effect on food chains and ecosystem services.
The study, published on the Nature website, uses the findings from plant life cycle studies and experiments across four continents and 1, 634 species. It found that some experiments had underestimated (低估) the speed of flowering by 8. 5 times and leafing by 4 times.
“Across all species, the experiments under- predicted the speed of the advance—for both leafing and flowering—that results from temperature increases, ”the study said.
The design of future experiments may need to be improved to better predict how plants will react to climate change, it said.
Plants are necessary for life on the Earth. They are the base of the food chain, using photosynthesis (光合作用) to produce sugar from carbon dioxide and water. They let
out oxygen which is needed by nearly every organism on the planet.
Scientists believe the world’s average temperature has risen by about 0. 8℃ since 1900, and nearly 0. 2 ℃ every ten years since 1979.
So far, efforts to cut emissions (排放) of planet- warming greenhouse gases are not seen as enough to prevent the Earth heating up beyond 2℃ this century—a point scientists say will bring the danger of a changeable climate in which weather extremes are common, leading to drought, floods, crop failures and rising sea levels.
1. What is the key information the author wants to give in Paragraph 1?
A. Plants’reaction to weather could have damaging effects on ecosystems.
B. The increasing speed of flowering is beyond scientists’expectation.
C. Climate change leads to the change of food production patterns.
D. Food chains have been seriously damaged because of weather.
2. We can learn from the study published on the Nature website that
A. plants’flowering is 8. 5 times faster than leafing
B. there are 1, 634 plant species on the four continents
C. scientists should improve the design of the experiments
D. the experiments failed to predict how plants react to climate change
3. Scientists pay special attention to the study of plants because
A. they can prove the climate change clearly
B. they are very important in the food chains
C. they play a leading role in reducing global warming
D. they are growing and flowering much faster than before
4. What can be inferred from the last two paragraphs about the world’s temperature?
A. It has risen nearly 0. 2℃ since 1979.
B. Its change will lead to weather extremes.
C. It is 0. 8℃ higher in 1979 than that of 1900.
D. It needs to be controlled within 2℃ in this century.
July 27th, 2010 was a typical English summer’s day—it rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I left work at 5pm, however, the road into our village was flooded. Our house had never been flooded but, as I opened the front door, a wave of water greeted me. Thank God the kids weren’t with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs.
At first we tried to push on through. We didn’t want to move the children out of home, so we camped upstairs. We put a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. But after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfortunately, things took longer than expected and we were there for 10 months. The life there was inconvenient. What surprised me most was how much I missed
being part of a community (社区). We had lived in a friendly village with good neighbours, and I’d never thought how much I’d miss that.
Although our situation was very hard, it’s difficult to feel too sorry for yourself when you look at what’s happening elsewhere. I watched a news report about floods in Northern India and thought, “We didn’t have a straw hut (茅草房) that was swept away, and our house is still standing. We’re lucky.”
We moved back home in August. With December coming, there’s still reconstruction work to be done, so it’s difficult to prepare for Christmas. But I can’t wait—I’m going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support. This year, I won’t need any gifts—living away from home for months has made me realize how little we actually need or miss all our possessions. Although we are replacing things, there’s really no rush—we have our home back, and that’s the main thing.
1. The underlined word “amiss” in the first paragraph means
2. Why does the author say that they were lucky in the third paragraph?
A. Because they were able to move to a new place.
B. Because many other places were flooded.
C. Because their straw hut was not swept away.
D. Because some others suffered even more.
3. It can be inferred from the text that the author
A. was sick of staying upstairs
B. cared much about her children
C. could not stand living in a wooden house
D. did not deal well with her family affairs during the flood
4. What does the author mainly want to express by telling herstory?
A. She valued human feelings more than before.
B. She realized she almost didn’t need possessions.
C. She found Christmas gifts no longer badly needed.
D. She thought her own home was the most important.
- 10 -