经典:高考三大从句班最终讲义(老师)_图文

瑞欧,让英语学习更轻松!

提前冲刺高考三大从句班讲义 笑傲江湖
是谁肩头剑影划破夕照斜晖 托着月光泠泠的长长身影 是谁手中刀光割断朝霞晨曦 映着阳光灿灿的漠漠表情 剑锋上的落花 刀刃下的流水 斗笠外的停云 酒壶里的落月 往昔斗牛光焰龙泉方现 今朝潭空水冷月明星淡 纵有长剑耿耿倚天外 唯是仗剑醉呓凭栏叹 是谁心头柔情痴迷花朝月夕 缠着伤痕累累的绵绵情思 是谁铮铮侠骨情绝离情别绪 结着水月镜花的潺潺秋雨 池塘上的觳纹 残月下的余温 脸颊上的薄粉 红烛下的泪痕 往古举目四野长啸舞剑 来今醉卧高枕冰壶凉簟 如若曾几何时笑傲江湖 决非年少轻狂已付笑谈
后记: 那个梦想一骑独行浪迹天涯的年代早已远去.长大后才明白什么叫做孤独,孤独中才明白什么叫做成长!

1

瑞欧,让英语学习更轻松!

名词性从句归纳演绎表——友情恶搞篇
陈述句五大句型 主语+谓语 I do. 句子类型 陈 述 句 引导词 从句中是 否做成份 如何 变化 句 首 +that ① 句 首 +whet her/if ② 正 装 语 序 变化后的句子 主从 宾从 表从 同从 主从 宾从 表从 (同从) 主从 宾从 状语 表从 同从 (主从) 宾从 (表从) (同从) Who whom what whatever Whoever whomever 主从 宾从 表从 (同从) That W doesn’t have a girl friend is a fact.→It is a fact that We know (that) W doesn’t have a girl friend. The fact is that W doesn’t have a girl friend. The fact that W doesn’t have a girl friend is well-known. We know the fact that W doesn’t have a girl friend. Whether there is something wrong with W is a rumor. We don’t know if/whether there is something wrong with W. The rumor is whether there is something wrong with W. The rumor whether there is something with W is spread. We spread the rumor whether there is something with W. When I can become W’s girl friend is a question. I don’t know when I can become W’s girl friend. The question is when I can become W’s girl friend? The question when I can become W’s girl friend is puzzling. I know the question when I can become W’s girl friend. Which/whose girl W’s girl friend is is a question. We don’t know which/whose girl W’s girl friend is The question is which /whose girl W’s girl friend is. The question which /whose girl W’s girl friend is is puzzling. I know the question which /whose girl W’s girl friend is Whom W will marry is a problem. We don’t know whom W will marry. The problem is whom W will marry. The question whom W will marry is puzzling. I know the question whom W will marry.

W doesn’t have a girl friend.

that( 宾 从 中 , 原 则: 可省略; 例外: 否 宾从并列使用不 可省) if/whether 原则: if 只用于宾 从→whether 名从 例外: ①介词后的 宾从; ②放于句首 宾语从句; ③包含 or not 的名从 连 接 副 词 when where how why whenever wherever however

主语+谓语+宾语 I love you. 主语+同位语+谓 语+宾语+同位语 I, your teacher, love you, my students. 主语+系动词+表 语(主语补足语) You are/like an angel. 主语 + 谓语 +宾语 + 宾语补足语 You make me happy.

一 般 疑 问 句 特 殊 疑 问 句 Ⅱ 疑 问 词 + 一 般 疑 问 句

Is there anything wrong with w? (① 助动词 + 主 语 + 谓语?) (② 系动词 + 主 语 + 表语?)



When/where/how/wh y can I become W’s girl friend?

Which/whose girl is W’s girl friend?

Which whose 连 接 代 词

定 语( + 名 词)

正 装 语序

主语+谓语+间接 宾语+直接宾语 I give you a kiss.

Who can become W’s girl friend? Whom will W marry? What is the result of this marriage?

主语 / 宾语 / 表语

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

TEL:15955454124

2

瑞欧,让英语学习更轻松!

Ⅰ.名词性从句(主从、宾从、表从、同从)习题 1. we can't get seems better than we have. (96[国]22) A. What; what B. What; that C. That; that D. That; what 2. we'll go camping tomorrow depends on the weather. (96[国]25) A. If B. Whether C. That D. Where 3. It is generally considered unwise to give a child he or she wants. (97[国]6)

A. however B. whatever C. whichever D. whenever 4. -I drove to Zhuhai for the air show last week. -Is that______you had a few days off?(99[国]13) A.why B.when C.what D.where 5. I've worked with children before, so I know what in my new job.(00[国]19) A.expected B.to expect C.to be expecting D.expects 6. A computer can only do________ you have instructed it to do. (01[国]31) A.how B.after C.what D.when 7.The mother didn’t know_________ to blame for the broken glass as it happened while she was out.(02[国]24) A. who B. when C. how D. what 8.I like ___ in the autumn when the weather is clear and bright.(04[国二]27) A. this B. that C. it D. one 9. The road is covered with snow. I can’t understand ___ they insist on going by motor-bike. (04[国四]26) A. why B. whether C. when D. how 10. Mary wrote an article on the team had failed to win the game.(05[国一]23) A.why B.what C. who D. that 11. See the flags on top of the building? That was______ we did this morning.(06[国一]23) A. when B. which C. where D. What 12. Please remind me______ he said he was going. I may be in time to see him off.( 06[国一]33) A. where B. when C. how D. what 13. –What did your parents think about your decision? –They always let me do _______ I think I should. (06[国二]16) A. when B.that C.how D.what 14. ____ matters most in learning English is enough practice.(07[国二]17) A. What B.why C.where D.which

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

3

瑞欧,让英语学习更轻松!

形容词性从句归纳表——爱情感悟篇
分 类 引 导 词 定从中 所做成 分 主语 关 系 代 词 变化前的句子 I thanked my ex-girlfriend. She left me. The letter is mine. It is on the wall. The woman is her mother. I meet her. The movie wasn’t very good. We saw it the year before last year. She is my girlfriend. I told you about her. The music was sentimental. I listened to it last night. I am no longer a poet. I was a poet. The campus is not a paradise of poem. It was a paradise of poem. I am a boy. My heart was broken. 定语 We didn’t take a picture together. Its value is inestimable. 时间 状语 地点 状语 原因 状语 I will never forget the day. We broke up on that day/then. I wandered into the park. We dated first in that park/there. Self-respect is the reason. I didn’t apply for Tsinghua University for the reason. We didn’t take a picture together whose value is inestimable. I will never forget the day (when/on which/that) we broke up. I wandered into the park (where /in which /at which/that) we dated first. Self-respect is the reason (why/for which/that) I didn’t apply for Tsinghua University. 关系副词和关系代词的关系: ① 关系副词=介词+关系代词 ② 非 正 式 文 体 中 that 可 以 替 代 when/why/where 并且 that 常常省 略 变化后的句子 I thanked my ex-girlfriend who/that left me. The letter which/that is on the wall is mine. The woman (whom/who/that) I meet is her mother. The movie (which/that) we saw the year before last year wasn’t very good. She is my girlfriend about whom I told you. She is my girlfriend (whom/who/that) I told you about. The music to which I listened last night was sentimental. The music (which/that) I listened to last night was sentimental. I am no longer the poet (who/that) I was. The campus (which/that) it was is not a paradise of poem. I am a boy whose heart was broken. 规律总结

动 宾 宾 语 介 宾

P5 表一:非限定性定语从句和限定 性定语从句的关系词对比表

定 语 从 句

限 定 性 关 系 形 容 词

表语

关 系 副 词 非 限

P5 表二:非限定性定语从句和限定性定语从句的对比表
TEL:15955454124 4

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

瑞欧,让英语学习更轻松!

定 性

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

TEL:15955454124

5

瑞欧,让英语学习更轻松!

表一:非限定性定语从句和限定性定语从句的关系词对比表 非限定性定语从句 从句中成 关系词 分 人 事物 其他 主语 关系代词 表语 宾语 关系 形容词 关系副词 定语 状语 who (who) (whom /who) whose which (which) (which) whose When/where

限定性定语从句 人 that/who (that/who) (that/ whom / who) whose 事物 that/which (that/which) (that/which) whose when/why/where 非限定性定语从句 疏松,只是补充说明,删除后不影响 整个意义的表达 运用逗号 不可用 that 不可用 why 不可省略 其他

表二:非限定性定语从句和限定性定语从句的对比表 限定性定语从句 与先行词的关系 紧密,删除后影响整个意义的表达 逗号的运用 That 的运用 Why 的运用 Which/who 在从句中做宾语时是否可 以省略 Whom 在从句中做宾语时是否可以用 that/who 替代 读时是否停顿 是否可以修饰句子 翻译时的区别 作成分 主语 宾语 表语 形 式 上 特 殊 关 系 词 as 引导非限制 性定语从句 与 which 区别 意 义 上 只 能 用 as 只 能 用 which 引导限制性 定语从句 such as, the same as, 关 系 代词

不运用逗号 可用 that 可用 why 可省略(that 在从句中做宾语时也可 以省略) 原则:可替代 不可替代 例外:紧跟在介词后的情况 不停顿 读时停顿,用降调 不可修饰 可修饰, which/as 译为定语 译为并列句 摘自: 《星火英语巧学活用语法》 They have helped me to finish the work, as/which is very kind of them. The woman was from Beijing, as/which they know from her accent. He seems to be a foreigner, as/which in fact he was. as 可以放在句首/句中/句末。 which 只能放在句中/句末。 as 引导的从句表示“正如/像” 肯定主句 Mary married again, as was natural. 固定 as is well known, as we all see, as often happen, as has been said before 搭配 省略 be 否定 主句 介宾 宾补 主语 宾语 表语 As (was) planned, we met at the airport. GR married ZRF, which was unexpected. She might possibly come, about which I’ll ask him. He admires everyone in the class, which I find quite interesting. We will give you such data as will help you I like the same book as you do. He is not same man as he was

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

6

瑞欧,让英语学习更轻松!

两个固 定搭配 中

关 系 副词

状语

I shall do it in the same way as you did. 注意:①the same as 中的 as 可以用 that 来代替,但 as 后省略了谓 语时不能用 that。 He told me the same story as(非同一)/that(同一 )she told. He uses the same books as you (do). ① as 引导的从句谓语动词和主句谓语动词是同一时态的 be, do, have 时,从句谓语动词常常被省略。 She works in the same building as my sister. he grew up as a child. (96[国]16)

Ⅱ .形容词性从句(=定语从句)习题 1.After living in Paris for fifty years he returned to the small town

A. which B. where C. that D. when 2. Carol said the work would be done by October,______personally I doubt very much. (99[国]19) A.it B.that C.when D.which 3. Dorothy was always speaking highly of her role in the play, , of course, made the others unhappy.(00[国]17) A.who B which C.this D.what 4. The film brought the hours back to me________ I was taken good care of in that far-away village. (01[国]22) A.until B.that C.when D.where 5. ________is known to everybody, the moon travels round the earth once every month. (01[国]34) A.It B.As C.That D.What 6.The journey around the world took the old sailor nine months,_____ the sailing time was 226 days.(04[国一]28) A. of which B. during which C. from which D. for which 7.The English play _____ my students acted at the New Year’s party was a great success. (04[国二]23) A. for which B. at which C. in which D. on which 8.There are altogether eleven books on the shelf, ___ five are mine.(04[国四]24)= (04[国一]28) A. on which B. in which C. of which D. from which 9.I have many friends , some are businessmen . (05[国一]24)= (04[国四]24)= (04[国一]28) A.of them B.from which C.who of D.of whom 10. The coffee is wonderful ! It doesn’t taste like anything I before .(05[国一]34) A.was having B.have C.have ever had D.had ever had 11. Some pre-school children go to a day care center, __________ they learn simple games and songs.(07[国一]22) A. then B. there C. while D. where 三大从句冲刺班习题答案 名词性从句 1.A(主从+介宾从) 2.B(主从)3.A (直宾从)4.A(表从) 5.B(宾从的变化 主句主语=宾语从句,省略主语,特殊 疑问词+to do.)6.C(宾从)7.A (宾从的变化 主句主语=宾语从句,省略主语,特殊疑问词+to do.)8.C(同从) 9.A(宾 从) 10.A (介宾从)11.D (表从)12.B(宾从 he said 不及物不选 D in time 推知选 where)13.D (宾从 I think 是插入语) 14.A(主从) 形容词性从句 1.B(定从中in the town 地点状语where限定) 2.D(非限定,做宾语,这一点) 3.B(非限定 作主语 这一点) 4.C (The film brought the hours which I was taken good care of in that far-away village back to me.时间状语when) 5.B (as引 导非限定) 6.A(从属关系The journey around the world took the old sailor nine months. The sailing time was 226 days of nine months.) 7.C(in play 介词前置The English play was a great success. My students acted in the English play at the New Year’s party.)8.C (从属关系There are altogether eleven books on the shelf. Five of eleven books on the shelf are mine.) 9.D (从属关系I have many friends. Some of friends are businessmen) 10.C(省略做宾语的关系代词that) 11.C( 地点状语 where) 副词性从句 1.B 2.D 3.D 4.B 5.B 6.D 7.C 8.D 9.B 10.B 11.A 12.D 13.B 14.D 15.A

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

7

瑞欧,让英语学习更轻松!

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

8

瑞欧,让英语学习更轻松!

副词性从句引导词演绎表——亲情真挚篇 when 指时间段/点, 从句谓语延续性 /非延续性动词,从句动作和主句动 作同时/之前/之后发生 when, while , as, 省略 代替 When (you are) in trouble, you should ask for your parents’ help. S=s & v=be “when+分词”代替状语从句 When my father came into the room (=When coming into the room), he found me reading novels in the bed. Study while you study; play while you play.

while 强调主句动作语从句动作同 时持续地进行 强对比

主/从句谓语动词都是延续性动词

时 间 before, after

主句动作发生在从句动作进行过 程中,逐句动词是为非延续性动 词 as 两个动作同时发生/一种动作伴随着另一种动作的变化而变化 主句动作先于从句动作 主句动作晚于从句动作 放在句首时常用 until 强调句型中主句的 not 移到 until 之前 “到为?止”主句动词:肯定/否定形式,延续性 “直道?开始”主句动词 否定形式,非延续性 现在完成时主句 since 一般过去时从句 副词 It be[一般时/完成时(强调)]+一段时间+since 时间状语从句 介词 since+过去某时间点 since+一段时间+ago

I love her while I was at high school. I slipped in the kitchen when I sleepwalked. My father jumps as I sleepwalk. See me before you tell a lie. I found my father’ white lie after I has graduated from high school. Until my father returns, nothing can be done. It was not until my father told me yesterday that I noticed my literary talent. Run till/until you come to the ends of the world(天涯海角). We didn’t discuss some problems until I got the admission to the TJPU. I haven’t been home for a long period since I graduated. It is/was two years since I graduated/had graduated. He’s been playing piano since childhood. I have been Taiyuan since one year ago. The early bird catches the worm. The early bird sets out early that they might catch the worm. The early bird sets out so early as to catch the worm. I am working hard for fear that I (should) fail. You hid your weakness lest it should be take advantage by somebaby. Take you umbrella in case it rains. You are sure to succeed unless you haven’t studied hard I will pursue my further study, providing/provide (that) I get the admission to
TEL:15955454124 9

till, until 状 语 从 句 引 导 词 目 的

since

“为了、以便”(so) that, in order that 替换:in order to 从句主语=主句主语,in order to, so as to 取代目的状语 lest, for fear that 省略 should 的虚拟语气 “以免,以 虚拟语气 防” in case 陈述语气

条 if“如果”正面条件 unless(=if not)“除非,如果不”负面条件 件 in case, on condition that, providing, provided(that), supposing, suppose(that)“假如/
瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

瑞欧,让英语学习更轻松!

使,在?条件下” as long as(=so long as)充要条件“只要” (al)though< even if/though though 倒装/不倒装 as 必须倒装 “虽然/即使/尽管” 形容词/副词/名词/动词/过去分词+as+主语+谓语的其他部 让 分 步 状 语 从 句 引 导 词 no matter+疑问词>带后缀 ever 的疑问词 “不管/无论” whether?or? 选择范围的从句

Yale/Harvard University. Suppose/Supposing(that) you do not study abroad, what will you do?Lawyer? We will support you as long as pursue further study. (Al)though my parents are not wealthy, they are healthy. Even though it was raining my father insistently walked to work. Rich as LY is, he is not happy. Child as you are, you can tell black from white.(倒装时要省去单个名词前的冠词) Try as he would, he could not succeed. No matter how (>however) much you tried, I failed to understand your parents’ love for you. 正装语序 You must make a decision, whether you try your best or give up now. Think as others think. My mother worried so that she couldn’t sleep. My mother speaks so fast that no on can catch her. Our parents have so much love that they can express it in the different way. Our parents are such good person that I mustn’t blame them. My mother is so kind that she prepare the breakfast every morning. My mother is so kind as to prepare the breakfast every morning. Where there is a will, there is a way. You do it because you like it. You are not strong because you are physically healthy. Since you are free today, you had better be busying yourself about the house. 表“既 然” :seeing(that), now(that), considering(that), in that As it is raining, you’d better take an umbrella. We could not have understood our parents, for we are not parents now.

方 as, as if/though 连接 式 so that 结果?目的? so+adj./adv.+that so+adj.(+a/an)+n.+that 结 果 such(+a/an)(+adj.)+n.+that 从句主语=主句主语,so as to 取代结果状语 地 where 连接 点 because 主句之后,直接原因,语气最强,not because 否定从句 原 since “既然”主句之前,已知显然的理由,较为正式语气弱于 because. 因 as 附带说明的“双方已知的原因”语气弱于 since,常位于主句之前 for 辅助性的补充说明,主句之后且用逗号隔开

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

TEL:15955454124

10

瑞欧,让英语学习更轻松!

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

TEL:15955454124

11

瑞欧,让英语学习更轻松!

形 从 单 选 步 骤

划分出从句,判断定从是限定 性定从还是非限定性定从,两 种定从中关系词分别做什么成 分

限定性定从

非限定性定 从

名 从 单 选 步 骤

划分出从句,判断名从中是否 缺句子成分

是:从句缺 失的句子成 分是

否:判断从 句与主句的 意思关系

主语 宾语 表语 定语 状语 主语 宾语 表语 定语 状语 状语 主语 宾语 表语 定语 陈述关系: 一般疑问关系

见:非限定性定语从句 和限定性定语从句的关 系词对比表

Where why when how Who whom what whatever whoever Which whose That 主从 表从 同从 宾从

Whether

原则:if 例外: whether

介宾 句首 Or not

Whether I can really help you, I don’t know yet.

Ⅲ副词性从句(=状语从句)习题 1. After the war, a new school building was put up there had once been a theatre. (97[国]20) 地点状语从句 A. that B. where C. which D. when 2. , Mother will wait for him to have dinner together. (97[国]21)让步 A. However late is he B. However he is late C. However is he late D. However late he is 3. Why do you want a new job ____ you've got such a good one already? (98[国]16)时间 A. that B. where C. which D. when 4. -I’m going to the post office. -______you’re there,can you get me some stamps?(99[国]7)时间 A.As B.While C.Because D.If if you are going there 5. You should make it a rule to leave things______you can find them again .(99[国]18) A.when B.where地点 C.then D.there 6. We’ll have to finish the job,______.(99[国]22)= (97[国]21)让步 A.long it takes however B.it takes however long C.long however it takes D.however long it takes 7.John shut everybody out of the kitchen_____ he could prepare his grand surprise for the party. (02[国]30)目的 A.which B. when C. so that D. as if 8.Don’t be afraid of asking for help _____ it is needed. (03[国]21)时间
瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124 12

瑞欧,让英语学习更轻松!

A. unless B. since C.although D.when 9. I do every single bit of housework_____ my husband Bob just does the dishes now and then(偶尔).(04[国一]35)时间 强对比 A. since B. while C. when D. as 10.Roses need special care ___ they can live through winter.(04[国二]25)目的 A. because B. so that C. even if D. as 11. There were dirty marks on her trousers ___ she had wiped her hands.(04[国三]23) A. where地点 B. which C. when D. that 12.___ you call me to say you are not coming, I’ll see you at the theatre. (04[ 国三]27) A. Though B. Whether C. Until D. Unless(条件) 13.Several weeks had gone by ___ I realized the painting was missing. (04[国四]30) A. as B. before (时间) C. since D. when 14. _____he has limited technical knowledge, the old worker has a lot of experience.(06[ 国 一]28) A. Since B. Unless C. As D. Although 让步 15. I won’t call you, ________ something unexpected happens. (07[ 国一]26) A. unless (条件) B. whether C. because D. while 16. We all know that, __________, the situation will get worse. (07[国一]28) A. not if dealt carefully with B. if not carefully dealt with C. if dealt not carefully with D. not if carefully dealt with (状从的省略) if the situation is not carefully dealt with

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

13

瑞欧,让英语学习更轻松!

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

14

瑞欧,让英语学习更轻松!

三 大 从 句 的 简 化

名 词 性 从 句

不定式

动名词 (复合结 构)

① 从句谓语往往含有情态 意义 should can ② 连接代词、连接副词、 whether 引导的名从 主从 同从 +of 宾从 不定式 动名词 从句中含有 be 动词 (省略关系词&v-be)

I don’t know what I should do. I don’t know what I do. Please tell me how I can get to the station. Please tell me how to get to the station. I haven’t decided whether I should vote for Bill. I haven’t decided whether to vote for Bill That he lost the game came as a surprise to everybody. His losing the game came as a surprise to everybody. There was no chance that he would come from the battle alive. There was no chance of he coming from the battle alive. I hope that I can drive to work in my own car. I hope to drive to work in my own car. I consider that I will emigrate to America in the future. I consider emigrating to America in the future. 主动 Do you know the boy (who is) playing the violin?

形 容 词 性 从 句

短语

不定式

副 词 性 从 句

短语 S=s

从句中不含 be 动词 (省略关系词+动词变为现在 分词) 被 the only, the last, the next,序 数词,最高级形容词修饰的 名词 从句中含有 be 动词 (省略 s&v-be)

被动 Books (that are) written in English are more expensive. They live in a room that faces the south. They live in a room facing the south. She is the only one that understands me. She is the only one to understand me. 主动 被动 While (he was) waiting, he took out a magazine to read. Metals expand when (they are) heated and contract when (they are) cooled

Since I came to Taiyuan, I have made many new friends. 从句中不含 be 动词 (省略 s+动词变为现在分词) Since coming to Taiyuan, I have made many new friends.

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼)

TEL:15955454124

15

瑞欧,让英语学习更轻松!

2002 高考国家卷 阅读 D Treasure hunts (寻宝) have excited people' s imagination for hundreds of years both in real life and in books such as Robert Louis Stevenson' s Treasure Island. Kit Williams, a modern writer, had the ideaof combining the real excitement of a treasure hunt with clues ( 线索) found in a book when he wrote a children' story, Masquerade, in 1979. The book was about a hare, and a month before it came out Williams buried a gold hare in a park in Bedfordshire. The book contained a large num-ber of clues to help readers find the hare, but Williams put in a lot of "red herrings", or false clues, to mislead them. Ken Roberts, the man who found the hare, had been looking for it for nearly two years. Although he had been searching in the wrong area most of the time, he found it by logic ( 逻辑), not by luck. His success came from the fact that he had gained an important clue at the start. He had realized that the words: "One of Six to Eight" under the first picture in the book connected the hare in some way to Katherine of Aragon, the first of Henry VIII's six wives. Even here, however, Williams had succeeded in misleading him. Ken knew that Katherine of Aragon had died at Kimbolton in Cambridgeshire in 1536 and thought that Williams had buried the hare there. He had been digging there for over a year before a new idea occurred to him. He found out that Kit Williams had spent his childhood near Ampthill, in Bedfordshire, and thought that he must have buried the hare in a place he knew well, but he still could not see the connection with Katherine of Aragon, until one day he came across two stone crosses in Ampthill Park and learnt that they had been built in her honor in 1773. Even then his search had not come to an end. It was only after he had spent several nights digging around the cross that he decided to write to Kit Williams to find out if he was wasting his time there. Williams encouraged him to continue, and on February 24th 1982, he found the treasure. It was worth ?3000 in the beginning, but the excitement it had caused since its burial made it much more valuable. 67. The underlined word "them" (paragraph 1 ) refers to________. A. red herrings B. treasure hunts C. Henry VIII's six wives D. readersof Masquerade 68. What is the most important clue in the story to help Ken Roberts find the hare? A. Two stone crosses in Ampthill. B. Stevenson's Treasure Island. C. Katherine of Aragon. D. Williams' hometown. 69. The stone crosses in Ampthill were built________. A. to tell about what happened in 1773 B. to show respect for Henry VIII' s first wife C. to serve as a roadsign in Ampthill Park D. to inform people where the gold hare was 70. Which of the following describes Roberts' logic in searching for the hare? a. Henry VIII' s six wives b. Katherine's burial place at Kimbolton c. Williams' childhood in Ampthill d. Katherine of Aragon e. stone crosses in Ampthill Park A. a -b- c- e- d B. d- b- c- e- a C. a- d- b- c- e D. b- a- e- c- d
瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124 16

瑞欧,让英语学习更轻松!

71. What is the subject discussed in the text? A. An exciting historical event. C. The attraction of Masquerade.

B. A modem treasure hunt. D. The importance of logical thinking.

2007高考国家卷 阅读D Anyone who cares about what schools and colleges teach and how their students learn will be interested in the memoir(回忆录) of Ralph W. Tyler, who is one of the most famous men in American education. Born in Chicago in 1902, brought up and schooled in Nebraska, the 19-year-old college graduate Ralph Tyler became hooked on teaching while teaching as a science teacher in South Dakota and changed his major from medicine to education. Graduate work at the University of Chicago found him connected with honorable educators Charles Judd and W. W. Charters, whose ideas of teaching and testing had an effect on his later work. In 1927, he became a teacher of Ohio State University where he further developed a new method of testing. Tyley became well-Known nationally in 1938, when he carried his work with the Eight-Year Study from Ohio State University to the University of Chicago at the invitation of Robert Hutchins. Tyler was the first director of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences at Stanford, a position he held for fourteen years. There, he firmily believed that researchers should be free to seek an independent(独立的) spirit in their work. Although Tyler officially retired in 1967, he never actually retired. He served on a long list of educational organizations in the United States and abroad. Even in his 80s he traveled across the country to advise teachers and management people on how to set objectives (目标) that develop the best teaching and learning within their schools.. 68.Who are most probably interested in Ralph W. Tyler's memoir? A. Science organizations. B. Language learners. C. Serious educators. D. Top managers. 69.The words “hooked on teaching” underlined in Paragraph 2 probably mean ________. A. attracted to teaching B. tired of teaching C. satisfied with teaching D. unhappy about teaching 70.Where did Tyler work as the leader of a research center for over 10 years? A. Nebraska University. B. Stanford University. C. Ohio State University. D. The University of Chicago. 71.Tyler is said to have never actually retired because ________.
瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124 17

瑞欧,让英语学习更轻松!

A. he developed a new method of testing B. he called for free spirit in research C. he was still active in giving advice D. he still led the Eight-Year Study

名词性从句在高考写作中的应用: 1、 主语从句在高考写作中的应用: ① It is +过去分词 +that 从句 It is reported that 据报道 It is believed that 人们相信 It is generally thought that 人们普遍认为 It should be noted that 应当注意 It has been found that 现已发现 It must be point out that 必须指出 ② It is +形容词 +that 从句 It is clear that 显然 It is possible/likely that 很可能 ③ It is +名词短语 +that 从句 It is a fact that 事实上 It is a pity/shame that 可惜的是/遗憾的是 It is good new/a good thing that 太好了 It is common knowledge that 是常识 It is no wonder that 难怪 It is my belief that 我相信 ④ It +不及物动词 +that 从句 It happens that 碰巧 It turns out thatt 结果证明是 It follows that 由此/由此可见 2、 宾语从句在高考写作中的应用: We believe that→ it is my belief that(主从)we hold the point of view that(同 从) 动词+it 形式宾语+宾语补足语+that 宾语从句 We must make it clear that the parties involved are to make every effort to curb the pollution. We believe it true that 3、 表语从句在高考写作中的应用: The reason why he was dismissed is that he was careless and irresponsible. 4、 同位语从句在高考写作的应用:
瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124 18

瑞欧,让英语学习更轻松!

We hold the point of view that+陈述句(/一般疑问句/特殊疑问句)

瑞欧英语培训中心:少年宫西侧(指南针美校四楼) TEL:15955454124

19


相关文档

高考三大从句班最终讲义(老师)
高考三大从句讲义
刘老师高考名词性从句讲义
2. 状语从句(熊老师高考英语复习资料)
【北京教师辅导】2015届高考英语一轮复习辅导讲义:第1讲 定语从句经典精讲(上)
【Mike最最超级经典无敌经典绝对绝密,内部资料】高考英语状语从句最最精品课件
3. 名词性从句(熊老师高考英语复习资料)
2011高考英语三大从句考点最后扫描《非常全面》
2013届高考英语语法专题复习经典讲义定语从句
【Mike最最经典绝对绝密,内部资料】高考英语状语从句精品课件
电脑版