2014届高三英语一轮复习 模块综合滚动练习一 新人教版
选择题部分(共 80 分) 第一部分：英语知识运用(共两节，满分 30 分) 第一节：单项填空(共 20 小题；每小题 0.5 分，满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。 1 ． John’s success has nothing to do with good luck.It is years of hard work________has made him what he is today. 南，25) A．why 答案 D 解析 句意为：约翰的成功和好运气没有关系，正是多年的努力工作才使他有了今天。 本题考查强调句型，强调主语 years of hard work。故 D 项正确。 2 ． I had great difficulty________the suitable food on the menu in that restaurant.(2010·上海，32) A．find D．finding 答案 D 解析 have difficulty (in) doing sth.做某事有困难。 3．Our football team will compete against the Japanese team this evening.Let’s go and ________them________，shall we? A．cheer；up C．add；up 答案 A 解析 比 赛，让我们去给他们加油助威吧。 4． ________you take a photo, you should always check the position of the sun.(2012·上 海春招) A．Before 答案 A 解析 考查状语从句的连接词。句意为：你在照相之前，应该检查太阳的位置。
考查短语辨析。为某人加油用 cheer sb.up。 句意为：今晚我们队要和日本队
5．—Everybody is going to climb the mountain.Can I go too，mom? —________Wait till you are old enough，dear. 全国Ⅰ，31) A．Will you? C．I hope so. 答案 D 解析 句意为：——每个人都要去登山。妈妈，我也可以去吗？——恐怕不能。得等到 你足够大的时候，亲爱的。Will you？你要去吗？Why not？为什么不呢？I hope so. 我希 望如此，三者均不符合句意。应选 D 项“恐怕不能”。 6．The teacher commanded that all the students________the classroom before he returned. A．mustn’t leave C．not leave 答案 C 解析 考查虚拟语气。动词 command 后的宾语从句要用虚拟语气，其形式为“should ＋动词原形”，其中的 should 可以省去但动词原形 不得改变，所以答案为 C。 7．The wet weather will continue tomorrow, when a cold front________to arrive. A．will be expected C．expects 答案 D 解析 考查动词的时态和语态。句意为：预计将有一股冷锋到来，因此潮湿的天气明天 将会继续。a cold front 与 expect 之间是被动关系，expect 是发生在现在的动作，要 用一 般现在时，故选 D 项。 8． What’s your opinion of Mr. Li’s request that we________spend half an hour reading English aloud every morning? A．must 答案 C 解析 考查 request 的用法。request 后跟的名词性从句要用虚拟语气，即“主语(＋ should)＋动词原形”。 9．The Smiths don’t usually like staying at________hotels, but last summer they spent a few days at a very nice hotel by________sea.
B．Why not? D．I’m afraid not.
B．didn’t left D．wouldn’t leave
B．is expecting D．is expected
(2012·江西，21) A ．/；a C．/；the 答案 C 解析 hotels 这里表示泛指，用名词复数即可；后一空表示“在海边”。by the sea B．the；the D．the；a
在海边(在海岸上); by sea 则是表示乘船或由海路。 10．—Is your father still a smoker? —No, he was________to give up smoking. A．requested C．persuaded 答案 C 解析 由答语可以看出，父亲不再抽烟，因而应是劝说成功，所以选 C。 11．—Is your son still practising the piano? —No, he has________.He never sticks to anything. A．given it in C．given it away 答案 B 解析 由“He never sticks to anything.”可看出，他做什么都不长久，因而意思应 为“放弃”。give in 屈服；give away 赠送，泄密；give off 发出(气味、光、热等)。 12．The family as well as their dog________on the roof by the flood. A．was trapped C．were trapped 答案 C 解析 考查主谓一致。分析句子结构可以看出，句子缺少谓语动词。as well as 当作 B．trapped D．trapping B．given it up D．given it off B．advised D．asked
介词使用，后面的成分不能作主语，主语是 The family，在这里指的是一家人，所以 谓语动词用复数形式。人是被洪水困住的，所以用被动语态。句意为：那家人还有他们 的狗都被洪水困在了屋顶。 13．Everyone who reached the top of Mount Tai was________with a magnificent view. A．awarded 答案 C 解析 考查动词辨析。be rewarded with sth.受到??的奖励。句意为：任何一个登 B．admired C．rewarded D． impressed
上泰山之巅的人都会欣赏到美丽的风景。 14．Principal White has been working in the school for about 20 years，________all his energy to
teaching and researching as well as the running of a healthy school. A．devoted C．to devote 答案 B 解析 考查 devote 的用法。devote 的逻辑主语就是主句的主语 Principal White, 后 面有宾语 all his energy，所以用现在分词作状语。 15．—Kevin，you look worried.Anything wrong? —Well，I ________ a test and I’m waiting for the result. (2012·重庆，22) A．will take C．had taken 答案 B 解析 句意为：——凯文，你看起来很焦虑。怎么了？——噢，我做了个测试，正在等 结果。根据题意可知凯文的测试已做完，为过去发生的事情，现在只是焦急地等结果， 故可排除 A、D 两项；而 C 项是过去完成时态，句中没有表示“过去之过去”的时间状 语，故可排除。 16．England is one of the countries________ people drive on the left. A．that 答案 D 解析 where 引导定语从句，并在从句中作状语。 17．Now that I know ________，I understand why they needed so much money. A．what a hard life they lived C．what they lived a hard life 答案 A 解析 此题考查宾语从句的语序。a hard life 为名词短语，故用 what 修饰，what 是 引导词，故要放在从句的前面，因为是宾语从句，要用陈述语序，故选 A 项。 18．The town came into ________as we turned the corner. A．being 答案 D 解析 come into view 看得见，出现在眼前。 19．Have you ever noticed the house, ________ windows are always closed? A．where 答案 D 解析 分析句子结构可知，引导词在定语从句中作定语。
B．devoting D．and devote
B．they led what a hard life D．how hard a life did they lead
20．Only in this way ________. A．you can learn English well C．cannot you learn English well 答案 D 解析 以“only＋状语”开头的句子，谓语动词要用倒装。 第二节：完形填空(共 20 小题；每小题 1 分，满分 20 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 Education from My Father My memories of my father are slim because he was so sick in the last years of his life.But there are__21__that I am often reminded of and which may have had some bearing on my love of__22__. When I was small I was somewhat__23__of lightning and thunder.My father explained it.The explanation was in__24__that a child could understand but was basically correct.I gained a better__25__later，but I didn’t have to unlearn anything. What he said was that there was electricity in the clouds__26__it travelled to the ground like a spark.When it travelled__27__the air，it made the air so hot that it__28__.Then there was nothing where the air had been and the air all around rushed in to__29__the space.He clapped his hands together very loud，__30__to be the air rushing in，and said that made the thunder.When I hear thunder，I can still hear that__31__. He explained why if it was cloudy in the winter the night was warmer than if it was__32__.It was one of those nights when the sky was full of stars：no moon， no town lights.But there were more stars than you could__33__and they had color too.He said that if there were no clouds，we had no blankets and were__34__to the universe.Our warmth was going to__35__the whole universe.When there were clouds， they were like blankets and we were not exposed to the universe.I __36__feel on the edge of space on a very clear night. I am sure there were many other lessons that I__37__but no longer remember.What I did__38__，in general，was that there were explanations and that the more I understood them，the more comfortable the world was to live in.I was not taught that there were__39__but that there was understanding if you looked for it.This may be why I have always been__40__in science.
B．you cannot learn English well D．can you learn English well
21．A.others 答案 C
解析 在前一句中有 slim“稀少的”一词，而本句以表转折意义的词“but”开始，故 此空应为 some“一些”。 22．A.science 答案 A 解析 文章最后一句话暗示“我”对“科学”感兴趣，与此处呼应。 23．A.sure 答案 D 解析 be afraid of 害怕。小时候“我”害怕雷电，父亲就为“我”解释这一现象。 B．fond C．tired D．afraid B．nature C．weather D．universe
be sure of 对??有把握；be fond of 喜欢；be tired of 厌烦。 24．A.depth 答案 B 解析 in words 用语言。从下文内容可知父亲是用语言来解释雷电的产生过程。in B．words C．gestures D．data
depth 深入的，彻底的；in gestures 用手势；in data 用数据。 25．A.understanding 答案 A 解析 understanding 了解， 理解。 在文章 54 题所在句子中有暗示。 句意为： 后来我(对 雷电)有所了解，但我并没有(因此而)故意忘记任何事物。 26．A.but 答案 B 解析 前后两个句子为顺承关系，故选 and“并且”。 27．A.above 答案 D 解析 travel through the air 在空气中穿过；above 在??上面；along 沿着。因前 文提到 travelled to the ground，所以此处应是 through。 28．A.shone 答案 B 解析 句意为：当它在空气中穿过时，它使得空气如此热，以至于它燃烧起来。文中有 “hot”一词，而且在后一句中出现了“在原本空气存在的地方，什么都没有了”，可 知此处应为 burned。 29．A.fill 答案 A 解析 fill 装满，填满；make 制作；avoid 避免；break 打碎。故选 A，表示填满这一
空间。 30．A.trying 答案 D 解析 他大声拍手，装作是冲入的空气。try 努力；prove 证明；hope 希望；pretend ．． 假装，装作。故选 D 项。 31．A.clap 答案 A 解析 前文中有 clap 一词暗示。 32．A.cold 答案 C 解析 前文中有 cloudy“多云的”，此处表对比，故用 clear“晴朗的”。 33．A.explore 答案 C 解析 在天空中有很多星星，远远多于你能想象到的。explore 探测；foresee 预见； ．． identify 证明，鉴定。 34．A.committed 答案 B 解析 从后文“...we were not exposed to the universe”可知此处应为 exposed。 35．A.heat 答案 A 解析 heat 加热，使变热。因为此句主语是“our wa rmth”，故用 heat。 36．A.ever 答案 D 解析 项。 37．A.selected 答案 C 解析 absorb 吸收，理解；select 选择；arrange 安排，整理；deliver 发表。 38．A.consider 答案 D 解析 大体上，我所学到的是(一切现象)都有其解释，并且我理解得越多，生活在这个 ．． 世界上就会越舒适。 39．A.memories C．mysteries B．blankets D．thunders
在第三段最后一句中有暗示：“I can still hear that clap”，故此处选 D
答案 C 解析 mystery 神秘的事，难以理解的事物；memory 记忆；blanket 毯子；thunder 雷。 父亲教“我”世上没有神秘的事物，只要你寻找，总会找到一些解释。 40．A.engaged C．successful 答案 B 解析 be interested in 对??感兴趣， 与第一段最后一句中的“my love of science” 相呼应。 第三部分 阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A Comets orbiting(围绕??运动)a distant star have been found to contain water， and it is the first time the factor considered key to life has been discovered in objects circling a star other than our sun. The discovery，announced by scientists Wednesday，adds weight to the theory that other planetary systems may be similar to our own and may contain chemicals that are essential to the formation of life as we know it. Scientists have no way of knowing whether life ever existed on any comets or planets orbiting this particular star，known as CW Leonis and located some 3,000 trillion miles (4,800 trillion kilometers)from the Earth in the constellation Leo(狮 子座)． But they are sure that no life could exist there now.That is because as it burns out the last of its nuclear fuel，the star has swallowed and increased in brightness， swallowing nearby objects and melting comets in orbits as distant as Neptune(海 王星)is from the sun releasing the water that astronomers spotted using a radio telescope in other space. “It’s funny that the existence of these bodies is measured through their destruction，” said Gary Melnick，chief scientist on the project and an astronomer at the Harvard?Smithsonian Center for Astrophysics in Cambridge，Massachusetts. Mr.Melnick said the discovery was of particular importance because if there was a pool of water farther from the star，there could have been water closer to the star，supporting the idea that life may have existed outside our solar system. Comets are believed to have helped build life on Earth，Mr.Melnick and other scientists said.Besides bringing water to the oceans，they are also thought to have
transported important chemicals as they flew quickly through the Earth’s atmosphere in past long time. “Comets are some of the smaller bodies in the solar system and form the seeds of planets themselves，”said Saavik Ford，a graduate student at Johns Hopkins University who first suggested that the water may have come from steaming comets.“The fact that we found water is interesting because it is a necessary condition for the formation of life.” This discovery is causing many discussions in the science world， which especially makes astronomers ex cited.Perhaps it will bring us more new ways to think of the space and other things.It seems that we have gone further in exploring space than before. 41．According to the passage，water________. A．is the necessary matter of life B．is the necessary matter of chemicals C．has transported important chemicals D．comes from comets 答案 A 解析 细节理解题。根据文章倒数第二段中的信息句“The fact that we found water is interesting because it is a necessary condition for the formation of life.” 以及文章首段等内容可推知答案为 A。通读全文可知在彗星上发现了水，并未说水是来 自于彗星，故 D 项不正确。 42．What does this discovery suggest? A．We do better than before in the search of water. B．We do better than before in the search of rare things. C．We do better than before in comets. D．We do better than before in studying space. 答案 D 解析 细节理解题。从最后一段中的信息句“It seems that we have gone further in exploring space than before.”可知答案为 D。 43．Which one of the following statements is TRUE? A．This discovery is causing many panics. B．People think that comets have helped build life on Earth. C．The discovery was cancelled by scientists Wednesday. D．Mr.Melnick said the discovery wasn’t of particular importance.
答案 B 解析 细节理解题。由第七段中的信息句“Comets are believed to have helped build life on Earth...”可知 B 项正确。 44．The best title for this passage is “________”． A．A new discovery B．There is water in comets C．Scientists are excited about comets’ water D．Life possible in space，water found in comets 答案 D 解析 标题归纳题。 对全文大意“在围绕一颗遥远恒星运行的彗星上发现了水， 这是首 次在太阳以外的恒星的周围物体上发现这种对生命有重要意义的物质”进行综合概括 可知 D 项符合题意。 45．It can be inferred that________. A．there is no life in the CW Leonis B．there are some lives in the comets C．there are some lives in the CW Leonis D．the discovery was got by the scientists using ordinary telescopes 答案 A 解析 推理判断题。 第四段第一句提到“他们可以确定的是该恒星上现在不可能有生命 存在”，由此可知 A 项正确，C 项错误；从全文看没有提到彗星上有生命，故 B 项错误； 第四段最后一句提到“这是天文学家用射电望远镜在其他空间中观测到的”， 由此可知 D 项错误。故答案为 A。 B As the forceful king of Macedonia(马其顿)，Alexander the Great overthrew the Persian Empire，becoming a hero that would survive centuries after his death. Born in 356 B． C.， Alexander Ⅲ was the son of Philip Ⅱ and Olympias.Alexander’s parents wanted him to receive the finest education，and arranged for him to study under Aristotle，regarded as one of the greatest scholars. Alexander’s father was a strong leader.Philip Ⅱ built an impressive army and established the Macedonian kingdom；he was even planning to attack Persia shortly before his death. In 336 B．C.，Philip Ⅱ was murdered by one of his guards.Although it was obvious that the guard had a personal hatred，there were clues that other people were related to it.
After Alexander was cleared as a suspect，he succeeded his father without opposition，and killed those said to be responsible for his father’s murder，as well as all rivals.He was then just 20 years old.He then prepared to attack Persia. In the spring of 334 B． Alexander led the army made up of nearly 50,000 soldiers C.， into Asia， which is called “the most powerful military expedition(远征)ever to leave Greece”．He soundly defeated the Persian army at the Granicus River，sending a strong message to Darius Ⅲ，leader of the Persian Empire. In 333 B．C.，Alexander faced Darius at Issus，a mountain pass.The Macedonian army was greatly out?numbered but able to work the narrow mountain passageway to their advantage.Darius managed to escape.Continuing down the Mediterranean Coast， Alexander took every city in his path. In 332 B． C.Alexander declared Egypt to be part of the Greek Empire and was crowned Pharaoh(法老)． When Alexander left Egypt in 331 B．C.，he defeated the Persians again and was crowned leader of Asia. In 323 B．C.，however，Alexander developed a fever on the way back home and died 10 days later at Babylon.He was just 33 years old. 46．The underlined word “succeeded” in Paragraph 5 is cl osest in meaning to “________”． A．followed C．continued 答案 D 解析 词义猜测题。 前面提到亚历山大摆脱了嫌疑， 后面提到他杀死了谋害父亲的凶手 和所有的对手，由此可推断画线词表示“接替，取代，继位”。 47．What can we know about Philip Ⅱ’s death? A．He was killed by someone intending to take power from him. B．Alexander sent someone who hated Philip Ⅱ to kill him. C．His death was related to his plan of fighting Persia. D．The murder might be organized by a group of people. 答案 D 解析 推理判断题。 根据第四段的内容可推断虽然一名与父亲有仇的侍卫杀死了亚历山 大的父亲，但有迹象表明此事与其他人有关，即这次谋杀可能是其他人策划好的行动。 48．The Macedonian army could defeat the Persians at Issus mainly because________. A．Darius didn’t command his army in the battlefield
B．the Macedonian soldiers were more than the Persian soldiers C．the Macedonian soldiers could fight better at the mountain pass D．Macedonia was more powerful than the Persian Empire 答案 C 解析 细节理解题。 根据倒数第四段第二句的内容可知他们能取胜的主要原因是更善于 在狭窄的山路上作战。 49．In which order did Alexander do the following things? a．Totally overthrew the Persian Empire. b．Defeated the Persian army at Issus. c．Was crowned Pharaoh of Egypt. d．Defeated the Persian army at the Granicus River. e．Became the leader of Macedonia. A．e，d，b，c，a C．e，b，d，c，a 答案 A 解析 事实排序题。本文是按时间先后顺序进行叙述的。公元前 336 年，亚历山大成为 马其顿国王，之后发动了对波斯的战争，排除 B、D 两项；在格拉尼卡斯河边大败波斯 发生在公元前 334 年，而在伊苏斯打败波斯军队发生在公元前 333 年，故选 A。 50．According to the passage，we can infer that________. A．Aristotle taught Alexander how to defeat other nations B．Alexander was happy about his father’s death C．Persia is tougher to defeat than Egypt D．Macedonia soon declined after Alexander died 答案 C 解析 推理判断题。 根据文章中叙述的击败波斯帝国和埃及的过程可知击败波斯比击败 埃及艰难。 C ChiChi weighs only 13 pounds.“He’s so tiny，I can carry him with one hand，” says Mary Lane.“Most people see him and think he’s useless.” But last October，ChiChi proved to be more than just a pretty face.Mary and her husband，Rick，were relaxing on the beach one afternoon while on vacation in North Carolina’s Outer Banks.As usual，ChiChi was lying on his blanket in his own little beach chair. “We had our noses buried in books， ”recalls Rick， “when suddenly the dog became
extremely uneasy.His bark was different from anything we had heard before.And he would not let us ignore him.” ChiChi ran back and forth in front of his chair as if to run down the beach.The Lanes sat up to see two elderly women in the ocean，about 100 yards down the beach and 10 feet off shore.One was on her back，her head under the waves.The other was struggling hard to keep her friend’s head above the surface. The Lanes rushed across the sand and into the surf.Rick went to the woman in danger of drowning，while Mary held fast on to the other one and pulled her up on the beach.“Then I went back to help Rick，” Mary says.“The sand dropped off steeply ， and a riptide( 激 流 )was beating the woman under.She was completely helpless.” Not getting well from recent knee surgery，the woman had been unable to turn over or push herself up.“Her friend had been in danger too，” Mary says.“The waves were pushing her around.There’s no way she could have held on much longer.” The women hadn’t called out for help.“They were struggling so hard that there was no time for screaming，” Mary recalls.“But ChiChi had sensed their danger.” Duty done，ChiChi was back in his chair，asleep，by the time the two women were on dry ground and the Lanes had returned to their blankets.Luckily，the women were fine，though shaken.They thanked the Lanes for saving their lives. Back home in Greensboro，North Carolina，the Lanes ordered a special collar with the words “Hero Dog” on it. 51．How does ChiChi impress the people around it? A．It is adorable. C．It is very ugly. 答案 B 解析 细 节 理 解 题 。 根 据 文 章 第 一 段 中 的 “He’s so tiny...” 和 “...he’s B．It is of no use. D．It is too small.
useless.”可知，宠物狗 ChiChi 个头非常小，因此看到它的人都觉得它对人们没有什 么用处。 52．When the two women were struggling in the ocean，what were the Lanes doing? A．They were sleeping soundly. B．They were bathing in the sun. C．They were wiping their noses. D．They were absorbed in reading. 答案 D
Lanes 夫妇二人正在专心看书。 53．Why did ChiChi run back and forth in front of his chair? A．It sensed that a danger was upon them. B．It smelled there was a storm on the way. C．It was trying to draw its master’s attention. D．There was something wrong with its master. 答案 C 解析 推理判断题。根据文章的第三、四段可知，ChiChi 当时在沙滩上跑来跑去，目
的是吸引主人的注意力。 54．Why couldn’t the woman get out of the water? A．She was bitten by a shark. B．Her friend didn’t offer help. C．She was too weak to stay awake. D．There was something wrong with her knee. 答案 D 解析 细节理解题。根据文章的第六段可知，那个女人的膝盖最近刚做过手术，所以她 行动不便，不能摆脱困境。 55．What is the text mainly about? A．How ChiChi became a “Hero Dog”． B．A pet dog was saved by two women. C．What is the best place to go on holiday. D．The Lanes helped two strangers out of trouble. 答案 A 解析 主旨大意题。根据文章的内容可知，一条名叫 ChiChi 的宠物狗在沙滩上发现了 异常情况，它通过吸引主人的注意力，使他们帮助遇到困难的两个女人摆脱了困境。 D India first，college can wait! It was an opportunity 19?year?old Jodi Sagorin felt she couldn’t pass up. The California student had received an admission letter to New York University， but she wanted to follow a calling to volunteer in India.When she got an offer to do just that，she decided there would be no better time to do it. “It matches everything I’m interested in，” she said.“It’s just one of those things；it was meant to be.”
Last month，Sagorin packed up her belongings and headed over to Uttar Pradesh as an intern(实习生) for Drishtee，an organization that works for the economic and social development for the needy in India. During her stay in India—for up to seven months—Sagorin will help with programs involving microfinance ， entrepreneurship( 创 业 ) ， healthcare and women’s empowerment. Since her younger days，Sagorin had read inspiring stories of change makers throughout the world and decided she wanted to get involved somehow. She decided volunteering would be the path she’d take and NYU could wait.She wanted to make a difference even when others said it wouldn’t be possible. When Sagorin broke the news about deciding to put off college，her parents felt pride，nervousness，fear and excitement. “We’re really proud of her of wanting to do this，” said Mike Sagorin，her father.“We’re a little concerned about a 19?year?old girl going out there by herself and hope she’ll be safe.” Sagorin and her family researched everything they could about the organization and bought more than a dozen books about the country. Before her trip to India，Sagorin raised $3,500 to pay for her travel and living expenses，along with some to donate to the people she would work with in India. She has promised to send various levels of gifts—from a personal postcard to a personalized video touring the Taj Mahal—to those who pledge money towards her trip. (Visit Sagorin’s blog at ifyouneverdid.com for more information.) 56．Sagorin chose to go to India instead of New York University because ________. A．she decided that going to university would be a waste of time B．she could put off college but only had one chance to volunteer in India C．she had long dreamed of going to India to work for the needy there D．N ew York University didn’t appeal to her 答案 B 解析 细节理解题。从文章第一段“It was an opportunity 19?year?old Jodi Sagorin felt she couldn’t pass up.”及第二段最后一句“...she decided there would be no better time to do it.”和第七段第一句“She decided volunteering would be the path she’d take and NYU could wait.”可知，Sagorin 认为，尽管她要因此暂时中 止学业，但这是一次最好的机会，她不能错过。
57．Sagorin became volunteer as a result of ________. A．her determination to change the world B．her parents’ encouragement and help C．the training she’s received at school D．bein g inspired by Drishtee volunteers 答案 A 解析 细节理解题。从文章第六段中的“Since her younger days，Sagorin had read inspiring stories of change makers throughout the world and decided she wanted to get involved somehow.”可知，Sagorin 之所以要成为一名志愿者是因为她要改变 世界的决心。 58．Which statement shows that Sagorin’s parents supported her decision? A．They were a little worried about her safety in India. B．They gave money for her travel and living expenses. C．They helped her to get more information about India. D．They were proud of her for choosing not to go to university. 答案 C 解析 推理判断题。从文章第十段“Sagorin and her family researched everything they could about the organization and bought more than a dozen books about the country.”可知，她的家人努力帮助她获得足够的与印度相关的信息。 59．The underlined word “pledge” probably means “________”． A．help to collect C．refuse to donate 答案 D 解析 词义猜测题。从画线词前面的句子可知，Sagorin 已经承诺要给那些答应为自己 的印度之行捐款的人各种不同的礼物，由此可知，pledge 一词应用“promise to give”。 60．What is the main point of the article? A．To prove helping the needy is a great experience. B．To call on teenagers to follow Sagorin’s example. C．To introduce a volunteer named Sagorin and the decision she made. D．To encourage more volunteers to work for Drishtee. 答案 C 解析 主旨大意题。 本篇为新闻报道， 介绍 Sagorin 决定暂停在纽约大学的学业而到印 度从事志愿者工作的故事，故正确答案为 C 项。
B．decide to return D．promise to give
第二节：下面文章中有 5 处(第 61～65 题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E 和 F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。 A．What Is the Field Trip Fee at the Marine Scien ce Center? B．What Should We Prepare for the Visit? C．Where Do the Students Get Dropped off? D．Why Should I Bring My Class to the Marine Science Center? E．How Many Students Can the Marine Science Center Accommodate? F．When Else Is the Bus Needed during the School Field Trips? 61．________ The Marine Science Center offers nearly four hours of an educational adventure.Observing restoring Sea Turtles，lab experiments，taking our Exhibit Gallery challenge，and learning from educational beach activities are a unique and fun way to educate all ages about the fragile environment in Florida. 62．________ We require a 1 to 10 ratio of guardians to students.All guardians within that ratio are free.The fee is $3 per student and $6 per any extra adults.The fee includes a three and a half hour program with interactive activities for the students.Payment should be made upon the arrival to the Marine Science Center.Please make checks payable to：County of Volusia Marine Science Center. 63．________ This program can accommodate groups up to forty students.The students must be divided into groups of ten before arriving at the center.The students will be rotated(轮换) throughout all of the activities provided. 64．________ The Marine Science Center is located at 100 Lighthouse Drive in Ponce Inlet.If arriving by bus，please stop the bus on the north (right) side of Lighthouse Drive directly across from the Marine Science Center entrance sign.Students will be accompanied up the main sidewalk to the front entrance of the Marine Science Center.If arriving by separate cars，please park in the main parking lot to the right on Lighthouse Drive.Take the boardwalk to the Marine Science Center. 65．________ The bus must be available to take students to and from the Marine Science Center and Lighthouse Point Park during the field trip for beach activities.Upon arrival the driver will get specific instructions on your program schedule.
答案 61.D 62.A 63.E 64.C 65.F 非选择题部分(共 40 分) 第三部分：写作(共两节，满分 40 分) 第一节：短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 1 0 分) 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写上该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写上修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Fang Tong is 34 years old，an actor，director and teacher of Beijing Opera Theatre.Most of his students are from other part of China and have come to Beijing at a very young age of sixteen or seventeen.He hopes create an environment for his students that it is much more relaxing than the one he used to study in.He thought that an actor should relax himself when performing.Yet his students deep respect him and he never needs to raise his voice in order to be hearing.For his opinion， actors should go on even when they feel they have made a mistake in their performance.Because the moment is already gone but people can never be back to it.So art is always changing and developing. 答案 Fang Tong is 34 years old，an actor，director and teacher of Beijing Opera Theatre.Most of his students are from other at part of China and have come to Beijing parts
a ∧ very young age of sixteen or seventeen.He hopes to create an environment for the
his students that it \ is much more relaxing than the one he used to study in.He thought deep that an actor should relax himself when performing.Yet his students thinks deeply respect him and he never needs to raise his voice in order to be hearing For . his heard In
opinion，actors should go on even when they feel they have made a mistake in their performance but .Because the moment is already gone people can never be back to performances and it.So art is always changing and developing. 第二节：书面表达(满分 30 分)
假如你们班在上周末开了个班会， 主题是中学生交友的弊与利。 现就讨论的结果请你写 一份总结，并谈谈自己的看法。
1.交友不慎易学坏，养成坏习惯，甚至犯罪 2.浪费时间和金钱 3.害己同时危害家庭和社会 注意：1.不要逐句翻译，要求文章连贯；
2．词数 100～120(开头已给出，不计入总词数)。 参考词汇：犯罪 commit crime Last week，our class had a discussion about making friends. Some of them are for it ， while others are against it. __
__________________________________________________ ____________________ 参考范文 Last_week，our_class_had_a_discussion_about_making_friends.Some of them are for it ， while others are against it.They think it has both advantages and disadvantages. Some think that if students are not careful enough and make bad friends，they will form many bad habits，such as smoking，drinking and even stealing or committing crimes.Besides，it will be a waste of time and money.As a result，making bad friends will not only do harm to themselves but also to their families and society. However，others think if they have some good friends，they will share sorrow and happiness with each other.When they are in trouble，good friends will give a hand.In addition，making friends with others will help them to learn how to get along well with others，which will benefit them all their life. _____________ ___________________________ ____________