2013届安徽省高三示范高中第三次联考英语参考答案0110

金榜教育·安徽省示范高中高三第三次联考 英语参考答案
第一部分: 1-5 ACBBA 6-10 ACBBC 11-15 CABBC 16-20 CBABA 第二部分: 21-25 BDADC 26-30 BCADA 31-35 BCAAC 36-40 BCBCC 41-45 ADDCA 46-50 BABCC 51-55 CBCDD 第三部分: 56-60 ACBDA 61-65 BDDCB 66-70 DDBCD 71-75 ABDAC 第四部分: 第一节: 76. Train 77. Fewer/ Avoiding 78. owns 79. between 80. Reasons 81. checked /examined 82. comfortable 83. use 84. faster 85. constant 第二节: Hello, everyone! My name is Wu Qiang and I’m from Class 5 Grade 2. It is a great honor for me to have a chance to share with you my views on “whether high school students should do part-time jobs during vacations”. First of all I should say it is very helpful for us to do part-time jobs, which has following advantages. Firstly, we can earn some money by doing part-time jobs to help our parents to support the family. Secondly, doing part-time jobs can help high school students, who stay inside campus most of the time, go into the society and understand it better. Last but not the least, doing part-time jobs is a kind of relaxation for us, as we are burdened with heavy school work through out the school terms. So why not do some part-time jobs during vacations? That’s all. Thank you! 【参考答案解析】 21.B 情景对话题, 考查交际用语. 选项 B “Take it easy, 放松(些)”, 符合语境,故为最佳选项. 其他选项如 A “think…over, 仔细考虑”不能满足语境要求. 22.D 考查介词. onto 在此语境下可与 step 搭配表示 “上车”, 而另外三个介词不符合语境要求,故 D 为最佳选 项. 23.A 考查连词及句子结构. 从结构及语境来看,应选择一连词引导时间状语从句,故 A 为最佳选择.若语境为 “It was in September ____ I was traveling in South America.”, 便是强调结构,则 B 为最佳选择. 24.D 考查冠词. 根据语义及冠词的基本用法, 选择 D. The computer 中 “the” 表示计算机为一发明物,如 “Who invented the wheel?”; a very useful tool 中 “a”表示 “一类事物中任何一个都具有该类事物的某种特征, 故 D 为最 佳选择. 25. C 考查反意疑问句. 若能看出句子的前半部分为否定前置, 再把后半部分扩展为 “are you from England?”, 则不难看出 C 为最佳选择. 26.B 考查时态. 如果能正确理解题干的意思 “昨晚下班之前的几周一直在加班”及知道完成进行时最基本的功 能就是表达 “一直….”, 这样便可知道正确答案为 B. 27. C 考查名词性从句。 That 引导名词性从句,在句中不充当任何成分,也没有任何具体的意思。 28. A 考查虚拟语气。由上下文可知前半句表达不切实际的想法,而后半句中的定语从句中用现在完成时,表示 过去的动作对现在的影响,故 A 为最佳选择。 29. D 考查非谓语动词. 考生若能知道 “only to do…” 表示 “不料,竟然”及 “they”与“tell”为被动关系,则可知 D 为最佳答案. 30.A 考查非谓语动词.由下文 “…is enjoying…a short holiday…”可知,需选择非谓语动词的完成时,而不定式位于 第三次联考英语参考答案 第 1 页 共 5 页

一句首时多半表示目的,故 A 为最佳选择. 31.B 考查定语从句. 考生需要看出,为了句子平衡,定语从句后置;另外,修饰不定代词的定语从句由“that”引导,故 B 为最佳选择. 32. C 考查动词用法。此题干中“prove”为系动词, “practical”意思是“可实现的,实用的”,故 C 为最佳选择。 33. A 考查动词短语。 “put up with”意为 “忍受”,其他几项选择不合题意,故 A 为最佳选项。 34.A 考查常用词 “though”的词性、词意。 though 亦可作副词用,表示转折,意为“然而,不过”;however 亦为 副词、意为“然而,不过”,但是,该词不用于句末。根据题干语境及句子结构,A 为最佳选择。 35.C 情景对话题。 A good time 基本意思是“玩得愉快,旅途愉快”等,Good luck 意思是“祝你好运”,pleasant shopping 意为“购物快乐”,故 C 为最佳选择。 36.B 考查名词。effort 意为 “气力,努力”,该词最能满足语境意义要求;反之,其他三个字其意思不合题干的 上下文要求,故 B 为最佳选择。 37.C 考查动词。Receive “接受,得到”, 该意思最能满足语境意义,故 C 为最佳选择。 38.B 考查名词。根据上下文及关键句 “armed with the bread, I went on to my second…” 可知,B 为最佳选项。 39.C 考查动词。 根据上句中的 wanted 本句中的 also 可知,liked 最合上下文语境要求,故 C 为最佳选择。 40.C 考查名词。若考生正确知道 stop 在此语境中可理解为“(活动的)一站/场所”,便可知最佳答案为 C. 41.A 考查动词. Love “喜欢,喜爱”,最符合上下文语义,故 A 为最佳选项. 42. D 考查介词. At the counter 意为 “站柜台,站在柜台旁,”,最合上下文语义,故 D 为最佳选择. 43. D 考查名词. 由上下文可知,文中的 “我”为一女性,而去那家商店的未必都是父母,故 D 为最佳选择. 44. C 考查副词. 由上下文可知,此时作者是以玩笑的口吻在说话,故 C 为最佳选项. 45. A 考查动词. Avoid 意为“避开,不要动/吃”,根据下文 “if she was on a diet”可知,A 为最佳选择. 46.B 考查形容词.根据上下文,better 最能满足上下文语义,故 B 为最佳选项. 47. A 考查名词.根据上下文可知,本文作者把香喷喷的面包摆在柜台上,故 A 为最佳选项. 48. B 考查连词.while 表示 “在…期间”,as 表示 “当…时候”,after 与 because 根本不合语境意思,故 B 为最佳选择. 49. C 考查形容词.根据前半句 “…raining cats and dogs…”可知,wet “潮湿的”最能满足语境要求,故 C 为最佳选择. 50. C 考查形容词.根据上句中的“…raining cats and dogs”及 “…looked quite wet”可知,cold “冷”最符合上下文语 境, 故 C 为最佳选择. 51. C 考查名词. 上下文可知,magazine “杂志”最符合语境要求. 52. B 考查名词.I had to pay two hours of …the correct change 一句意为 “我本只需付一小时的停车费, 但是由于 没有合适的零钱,我只得付两小时的停车费,所以 parking “停车”最符合语境要求. 53. C 考查副词. “…so I ____ had an hour left on my parking”应理解为 “我的停车位还有一个小时的富裕时间”, still “还,依旧”最符合语境要求,故 C 为最佳选择. 54.D 考查动词. “…I saw a young couple __54__ in and gave it to them …”应理解为 “看见一对年轻的夫妇开车进 停车场,我便把剩下的一小时让给了他们”,drive “驾车”最合上下文要求,故 D 为最佳选择. 55.D 考查形容词. 很自然,这对陌生的夫妇对作者举动有点困惑,故 D (puzzled,困惑的)为最佳选择. 56. A. 考查考生对文章主旨大意的高度概括能力. 57. C 具体信息理解题.关键句为第二段的 “Keep them out of direct sunlight” 58. B 细节理解推断题。关键句为第二段的 “Keep them out of direct sunlight”, 第四段的“But this is one of the plants that require a lot of sunlight”及第五段的 It does not require as much light as the Alphonse Karr does。 59.D 作者的观点及态度判断题。纵观全文,不难看出作者对种竹子是持积极、肯定的态度,故 D 为选择。 60.A 具体细节理解题。关键句是第三段的 “His name and the names of 40 other Vermonters killed in the global war on terrorism are engraved at a special memorial in Randolph”。 61. 具体信息捕捉题。 B 关键句为第二段的“Marion Gray’s son, a soldier in the Army, wanted to do his part. “He felt it was his duty and that he wanted to be able to be a part of seeing to it that this kind of terrorism did not continue”。 62.D 词意猜测题。根据上下文中的“names(姓名),memorial(纪念碑)”可知,engrave 的意思可理解为“雕刻”, 第三次联考英语参考答案 第 2 页 共 5 页

故 D 为最佳选择。 63. 细节深度理解、 D 推断题。 关键在于对 This is a victory, there is no question about it, but I think America’s long term interest in Afghanistan have gone beyond the person of Bin Laden,”一句的深度理解, 而正确理解此句的关键是 如何理解“… long term interest in…behond the person of Bin Laden。”“。。本拉登的死并非(美国)在(阿富汗 。 的)长远战略利益。。”,故 D 为最佳选择。 。 64.C 细节理解题.关键句为第二段末尾处的 “…for someone who didn’t have a college degree”. 65.B 具体信息捕捉题.关键句在第二段第三行 “…I felt a little nervous.”及第三段第二行 “…my heart was beating quickly…”. 66. D 细节理解推断题. A,B,C 三个选项均不符合短文所提供的事实,故 D 为最佳选择. 67. D 细节理解题. 关键句为最后一段的 “After that question-answer procedure, I was told that they felt I was a great fit for the position.” 68.B 理解主旨要义题. 通篇考虑,本文主要是向读者提出了一些延年益寿的建议,故 B 为最佳选择择. 69. C 具体信息捕捉题. 由关键句(第二段末尾) “Unless, you stop smoking, the possibility of you growing back your lung tissue doesn’t exist.”可知, C 项不符合文章的意思. 70. D 细节理解题. 关键句为第三段的 “…people who are extremely underweight(体重不足) have an even higher risk of dying than…”. 71. A 细节理解题. 关键句为最后一段的 “…people who drank moderately had an 18% lower death rate,…” 72. B 综合概括主旨要义题.通篇考虑 B 最佳选择. 73. D 细节理解题.关键句是第一段的 “Make a conscious(有意的)effort to observe …and look for ways to reduce water use to the least level at each step 74.A 具体信息捕捉题. 关键句为第二段的 “…found that washing dishes with a dishwasher uses half the energy, one-sixth the water,…”. 75. C 细节理解题. 关键句为最后一段的 “Water helps removes toxins(毒素)from the body. 76. Train 通盘考虑,综合全文. 77. Fewer / Avoiding 信息整合题;由短文的第一段第二句话可知答案. 78. owns 信息整合,动词变化;关键句为第二段第二句话. 79. between 信息整合转换题, 介词用法;关键句是第二段最后两句话. 80. Reasons 综合概括题,名词活用; 81. checked /examined 信息整合,动词变化;由短文第三段最后一句话可知答案. 82. comfortable 信息整合,名词形式转换;由短文倒数第二段第一句话可知答案. 83. use “table”不能做“work”的逻辑宾语。 可以将其转换成该词。 84. faster 信息整合, 形容词比较级; 由短文最后一段第一句话可知. 85. constant 信息捕捉;关键句是文章的最后一句话. 【听力材料原文】 Text 1 W: I really don’t know what to do on weekends. Go skating again? M: Why not join the football club? They want boys and girls to play in the sport meeting. Text 2 M: I haven’t been to a cinema for a long time. How much does a movie ticket cost now? W: It used to be only 30 to 40 yuan, but now it’s doubled. Text 3 W: How are you feeling today? M: Much better. Thanks, Betty. W: You know we were all frightened when we heard you had an accident yesterday. 第三次联考英语参考答案 第 3 页 共 5 页

Text 4 M: It is pouring outside. My new jacket got all wet. W: Oh, I hope the rain didn’t hurt it. You know I bought it for 2,000 yuan. M: I think it’ll be OK when it is dry. Text 5 M: What time would be OK for me to come to meet you? W: How about 9:30 tomorrow? M: I’m sorry. As I have a meeting at 10, can we make it earlier? W: Sure, no problem. Text 6 W: Hello! You don’t look well. Are you OK? M: Better not talk about it. I’ve been going through a hard time. W: What’s the matter? I’ve never seen you like this. M: I don’t know what to say to you. I think I won’t pass the university entrance exam. W: I’ve always been telling you not to give up till the last minute. M: I know I should keep working hard but I’m so worried. W: You need to go out and get relaxed. Why don’t you play basketball with your friend for a change? Text 7 W: Can you take me to the amusement park tomorrow morning, Dad? I’d like to take the roller coaster. M: OK. Let’s have a happy weekend, but you have to get up at 7:00. W: Why? We have the car, it will take us only half an hour to get there. M: But our car is being repaired. W: Well…How about taking a bus? I think forty minutes is enough in this way. M: You see, Lucy, tomorrow is going to be a sunny day. We can get some exercise on our way, like taking a bike. W: OK, you are the boss, Dad. Text 8 M: Jenny, how long have you been here? W: I came to China in July, so it has been 4 months. M: Oh, that is a long time. Have you ever spent the Spring Festival in China? W: No, I had such a chance last year, but I missed it. I am going to stay in China this winter. M: Wonderful! You can see how Chinese people spend their most important festival. W: But I am wondering where to spend the festival. M: Maybe you can come to celebrate it with my family. My parents would be happy to meet you. W: Really? Thanks! Where will you spend your festival, in Beijing? M: Though we live in the city center, we always spend the Spring Festival in my hometown. W: You mean in the countryside? M: Yes, I believe you will know a lot about Chinese traditions this winter holiday. W: Wonderful! I’m looking forward to that. Text 9 W: I need to make some money this vacation. Do you know any ways of making money? M: Why? Don’t you have enough money to further your study? W: I have enough money to further my study, but I want to have a trip to the north next Friday. I want to get the money by myself. 第三次联考英语参考答案 第 4 页 共 5 页

M: Oh, I see. How about delivering newspapers? W: I have already thought of that, but I don’t have a bike. M: How about walking dogs? W: What? Walking dogs? M: Yeah. You know, there are lots of people around here with dogs. The dogs have to be walked every day That’s good for their health. But many people are too busy to walk their dogs. W: I didn’t know. How much can I make? M: More than delivering newspapers. W: Well, I do like animals. How can I find dogs to walk? M: Put an advertisement in the local newspaper. W: And how much is an ad? M: An ad is under ten dollars, I’m sure. Usually, you can earn two dollars for half an hour for one dog. You can walk three or four dogs every day after school. You can get rich. W: Sounds pretty good. I’ll try. Text 10 Hi and welcome to our library. This recorded broadcast will provide you with some necessary information about our library. First of all, the library’s collection of books, newspapers, and other resources can be found from Floor One to Floor Four in this building. The houses in Floor One mainly have common reading collections. On Floor Two, you will find the latest newspapers and magazines. Science-related books can be found on Floor Three. You can also find newspapers and magazines older than six months on this floor. Finally, group study rooms and the multimedia center are on Floor Four. Students can do some reading or have a meeting there. Each student can borrow up to ten books and keep them for two weeks every time. You need to pay some money if you haven’t returned the books on time. There are also some kinds of books that can not be taken out of the library. The library is open from 8:00 am to 10:00 pm on weekdays, and on Saturdays from 9:00 am to 8:00 pm. The library is closed on Sundays. We hope every student can make full use of the library.

第三次联考英语参考答案 第 5 页 共 5 页


相关文档

2013届安徽省高三示范高中第三次联考语文参考答案0110
安徽省示范高中2013届高三第一次联考语文试题及参考答案
安徽省2013届高三省级示范高中名校联考英语试题
2013年高考(44)安徽省示范高中2013届高三第一次联考
安徽省示范高中2013届高三11月联考(物理)
安徽安庆市示范高中2010届高三四校联考英语
2016届安徽省示范高中高三第三次联考英语
2010届安徽省皖中地区示范高中联谊会高三联考英语卷
北京市东城区普通高中示范校2013届高三3月联考英语
安徽省示范高中2013届高三第一次联考物理试题
电脑版